A nice MOON CURSE review from the Netherlands, thanks to Willem for his great work!

Moon Curse - Skull Babe

 

n 2012 verscheen op hun eigen label Jobhorn Records het titelloze debuut van het uit Milwaukee afkomstige trio Moon Curse. Het met fuzz en doom doorspekte album was zeer gewild en nadat een tweetal persingen op meerdere kleuren vinyl al snel uitverkocht was kreeg de band een contract aangeboden door het Duitse label Bilocation Records. Onlangs verscheen een fraaie herpersing van het indrukwekkende debuut in een persing op 180 grams vinyl met als bonus een bonustrack van dit Amerikaanse powertrio. Een heruitgave waar de liefhebbers van de betere stonerdoom erg blij worden.

Moon Curse is een trio, bestaande uit zanger en gitarist Matt Leece, bassiste Rochelle Nason en drummer Keith Stendler, die de muziek van bands zoals Black Sabbath, Led Zeppelin en Blue Cheer waarschijnlijk met de paplepel ingegoten kregen. Het is dan ook haast niet te bevatten dat we hier te maken hebben met een debuutalbum. Net als bijvoorbeeld Kadavar heeft ook Moon Curse een zeer authentieke sound. Zo opent de plaat meteen goed stevig met ‘Medicinecoma’, een bruut stuk doom met een zwaar dominerende baslijn. Het nummer doet dan ook meteen denken aan een combinatie van het oudere werk van Black Sabbath met een wat softere uitvoering van Electric Wizard. Voeg daar nog een fijn stuk fuzzgitaar aan toe en je weet meteen waar je aan toe bent met Moon Curse.

Ook ‘Northern High’ is een ouderwets stuk stonerrock waarbij de rookwolken als het ware uit je speakers komen vliegen. Het kampvuur-intro van het nummer doet zelfs wel een beetje aan The Cure denken. Het gaat echter al snel over in een fijn stuk psychedelica van de bovenste plank. Als men zou zeggen dat dit een band uit de zeventiger jaren betrof zou ik dat meteen geloven. Nog meer psychedelische blues horen we in de bonustrack ‘Seminary Woods’ waarin we eveneens kunnen horen dat Matt Leece een verdomd goeie zanger is. Een erg fijne afsluiter van de eerste kant van de plaat.

Kant twee van de plaat opent meteen weer beukend met het swingende ‘Brontis’. De brute gitaarriffs knallen uit je boxen in dit muzikale avontuur waarbij drums en gitaar met elkaar de strijd aangaan in het doomlandschap. Drummer Keith Stendler neemt vervolgens plaats achter het orgel voor het dromerige ‘Chandra’ dat het intro vormt van het explosieve sluitstuk ‘Black Elk’. Een heerlijk duister stuk doomrock waarbij je in gedachten in zo’n ouderwetse Amerikaanse bak door een woestijn scheurt.

Wees er wel snel bij want de plaat is uitgebracht in een handgenummerde oplage van slechts 200 exemplaren op parelwit vinyl. Zwaar verplichte kost voor liefhebbers van de betere stonerrock. Zowel Moon Curse als Bilocation Records zijn ook te vinden op Facebook voor meer informatie over deze band en hun essentiële re-release. Het zou ons niet verbazen als we deze band nog wel een keer op Roadburn of Into the Void tegen zullen komen op een toekomstige editie.

http://frontpage.fok.nl/review/674939/1/1/500/lp-moon-curse-moon-curse.html